De Dolmans Landscaping Group en Boels Rental bundelden in 2012 de krachten in de ondersteuning van een internationale vrouwenploeg: het Boels Dolmans Cycling Team. Met de diverse successen in 2012 & 2013 op zak, had het team de ambitie om in 2014 door te stoten naar de absolute internationale top. Door het aantrekken enkele top-rensters is deze ambitie aan het begin van 2014 ingevuld. Bij aanvang van het seizoen 2014 bezet het team de 3e plaats op de UCI-ranking.

In de winterperiode voorafgaand aan het nieuwe seizoen werden diverse nieuwe rensters aangetrokken. Onder andere Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk werd aan het team toegevoegd. Daarnaast is het team versterkt met Christine Majerus (Lux), Katarzyna Pawlowska (PL), Megan Guarnier (USA), Sanne van Paassen & Janneke Ensing. Het Boels Dolmans Cycling team vindt het belangrijk om jonge talenten de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Met Demi de Jong en Nicky Zijlaard zijn er dan ook twee groeibriljanten aan het team toegevoegd.

Samen met de ervaren rensters uit de ploeg van 2013; Lizzie Armitstead (Gbr), Romy Kasper (Dui), Jessie Daams (Bel), Nina Kessler, Marieke van Wanroij en Emma Trott (Gbr) gaat de ploeg in 2014 in de grote wedstrijden meedoen voor de prijzen.

Het Boels Dolmans Cycling Team committeert zich nadrukkelijk aan de opleiding van talenten. Nergens anders in Nederland kregen zoveel jonge rensters al de kans vanaf de junior-vrouwen door te groeien naar de top van het internationale elite-vrouwenpeloton. Daarmee blijft het Boels Dolmans Cycling Team werken aan haar eigen toekomst.

De bundeling van ervaring en talent, de inzet van de rensters en de ploegleiding met de ondersteuning en het enthousiasme van de sponsors moeten er gezamenlijk toe leiden dat het Boels Dolmans Cycling Team een begrip wordt in het internationale dameswielrennen.

Facebook

Twitter

Youtube

Agenda

There are no events at this time